logo2.jpg

Hvem er

Team-Halfdaner?

Team Halfdaner er et hold der består af Familien Halfdaner fra Mols + det løse familie.

Vi blev dannet i foråret 2012, og har fundet ca. 900 cache! Dog holder vi pt. pause med geocaching, da der har været en del at se til i familien!

Er Team Halfdaner død? Nej det er vi bestemt ikke! Men igen der har været rigtig meget på det familiære plan de sidste mange år, der har gjort vi ikke har kunne være så aktive som vi gerne ville! - Dog håber vi meget snart at dette ændres.

Når vi besøger en cache ligger vi altid vores visit kort! – Måske er derfor du har fundet denne side?

Hvad er Geocaching?

Geocaching er en hobby, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager eller en smartphone finder geocacher, som er "skatte" der er placeret over hele verden.

Turen starter på internettet hvor man på Geocaching.com finder geocachens koordinaterne som man navigerer efter ved hjælp af gps'en. Der finder man også en beskrivelse af stedet og et hint til hvor man finder geocachen, som er turens mål. Geocachen kan være en boks på 0,5 - 2 liter, som så typisk er en plastbeholder beregnet til at opbevare madvarer i et køleskab eller en ammunitionskasse fra et militært overskudslager. Ikke mindst i bymæssige områder kan beholderen også være meget mindre, ofte under 0,1 liter og somme tider kun få milliliter.

Men geocaching er mere end det, meget mere end det.

Det er et fællesskab,sport,hobby,interesse,oplevelser i naturen,byen eller hvor geocacher ellers ligger deres skatte/cacher.

Og der er stor forskel på hvordan man ser på det at geocache..??

En del syntes det at komme ud på spændene steder i danmark(udlandet) Hvor de gerne finde en bestemt type cacher som siger dem mest, feks skoven, mens andre mener det er vigtiger at finde så mange som muligt inden for korteste tid,og andre…….ja man kan sikkert finde mange andre ting der gør geocaching speciel lige for dem, men fælles for os alle er at vi kommer ud og finder cacher/skatte, og møder vi andre med en gps der er “ude på noget” har man straks noget og snakke om, og et fællesskab opstår med det samme, respekten for andre geocacher er stor uanset om det er den ene eller enden form for caching man dyrker.

Personligt syntes jeg..!!

Det er meget sjovt hvordan alderen er, lige fra 10 til ??, ja der er ingen alder i denne hobby/sport, alle kan være med, og man respektere hinanden uanset alder og køn, her kan ALLE være med på lige fod,og hjælpsomheden er stor.

Er det dyrt at komme igang..??

Ja det er utroligt dyrt hvis man skal have det nyeste af det nyeste, og være med på “noderne” men for 1000-1500 kr er man godt igang, det kan dække købet til en gps og resten(hvis man ikke er krævende) er gratis. Med en gps og et par klik på en hjemmeside er man igang, og en ny verden ligger for dine fødder.

De vigtigste ord:

  • (Geo)caching: Sporten / Hobbyen.

  • (Geo)Cacher: Skattejægerne.

  • (Geo)Cache: Skatten.

  • GPS: En elektronisk kompas.

  • Muggler: En person der ikke dyrker Geocaching, og derfor ikke må opdage noget.

Læs meget mere på disse to sites: https://www.geocaching.com/ samt http://geowiki.wegge.dk

Hvis du har brug for at kontakt os, kar du bruge sidens kontakt formular som du finder HER